Ученице митровачке Основне школе „Јован Јовановић Змај“ освојиле су прво место на Државном школском првенству у баскету 3х3 и представљаће Републику Србију у овом спорту на предстојећој Школаријади у граду Рио де Жанеиро у Бразилу од 19. до 27. августа.

Ирина Андријашевић, Теодора Милошевић, Николина Поповић и Ања Бојковић, на челу са професором Дејаном Козељцем оствариле су изузетан успех, поводом чега је за њих уприличен свечани пријем у Градској кући, а дочекала их је градоначелница Светлана Миловановић, начелник Градске управе за културу и спорт Васиљ Шево, начелник Градске управе за образовање Зоран Ђурић као и директорица "Змајеве" школе Соња Туцаковић.

У својој поздравној речи, градоначелница Миловановић им се захвалила на раду и посвећености истичући да је Град поносан на њих.

Ове успешне спортискиње су од Града, поред дресова и тренерки, добиле и новчану награду као успешни спортски појединци.

Како је рекао начелник Васиљ Шево, кошарка је један престижан трофејни спорт, веома популаран у нашој земљи, а баскет 3х3 је кошаркашки грански спорт који на једном малом простору захтева висок ниво концентрације, брзину реаговања и физичку спремност.

Пласман на светско првенство је велик успех, а пожелевши им срећу на предстојећем такмичењу, начелник Шево је изразио уверење да ће ученице „Змајеве “ школе достојно да представе како своју школу, тако и свој град и Републику Србију.

Предраг Шошкић, стручни сарадник у Савезу за школски спорт Србије је рекао последњих десетак година наша земља бележи велике успехе у школском спорту на интернационалном нивоу истучући да ће ученице "Змајеве" школе заједно са својим професором бити изузетни промотери школкског спорта Републике Србије.