OŠ "Slobodan Bajić Paja"

Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ je u proteklih 100 godina rada, zahvaljujući predanom zalaganju mnogih generacija priznatih učitelja, nastavnika i saradnika, izrasla u uvaženu vaspitno – obrazovnu ustanovu. Tradicija, poštovana i negovana ceo jedan vek, usmeravana je na đake i nastavnike koji dolaze. Tokom svog razvoja škola je posebnu pažnju posvećivala negovanju i obrazovanju mladih naraštaja, tako da su, do danas mnogi od učenika, koji su prošli kroz školu „Slobodan Bajić Paja“, zavidnim uspesima u učenju i nastupima na mnogobrojnim takmičenjima, doprineli afirmaciji i razvoju Škole, promovisanju kvalitetnog rada nastavnog kadra.

Škola je najvećim delom posvećena sticanju znanja, ne zapostavljajući pritom podsticanje razvoja ličnosti i ispoljavanje učeničkih želja i njihove pune afirmacije. Zato njeni bivši učenici i jesu najveće bogatstvo škole.

Prepoznatljiva crta u radu Škole bila je spremnost za saradnju sa drugim školama, vaspitno – obrazovnim institucijama i ostalim relevantnim institucijama u zemlji. Duh otvorenosti i saradnje i danas je karakteristika rada Škole, koja doprinosi permanentnom praćenju najnovijih tendencija u domenu obrazovanja.

Danas, posle jednog veka od nastanka, Škola, prepoznajući savremene potrebe našeg društva u celini, nastoji da omogući kvalitetne uslove rada koji podrazumevaju moderne metode interaktivne nastave, uz korišćenje savremene tehnike i multimedijalnih prezentacija. Kako se razvijala, tokom proteklih decenija, Škola je više puta u organizacionom i estetskom smislu promovisana kao lider osnovnoškolskog obrazovanja u gradu i regionu.

Budućnost Škole je imperativ i nasleđena misija. Put dug sto godina i bogato stečeno iskustvo određuju sledeće ciljeve daljeg širenja Škole i ideje, koje će biti oličenje uspeha u narednom periodu. Ti ciljevi proističu iz vizije Škole da se razvije u modernu instituciju, priznatu po svojim obrazovnim i vaspitnim dostignućima i da mladim ljudima obezbedi obrazovanje u duhu novog vremena.

Škola će i dalje nastaviti da razvija i promoviše vrednosti vaspitanja i obrazovanja, stvara uslove za unapređivanje nastave i učenja, u skladu sa obrazovnim i drugim potrebama učenika, prati moderna kretanja u razvoju vaspitanja i obrazovanja, podstiče atmosferu učenja, u kojoj učenici postavljaju sopstvene ciljeve učenja i imaju uvid u svoj napredak, ali i motiviše i inspiriše zaposlene na kritičko prihvatanje novih ideja i proširivanje iskustava.Adresa: Fruškogorska br. 66
Telefon/faks: 022/630 571/ 022/630 571
Email: slobodanbajicpaja@gmail.com

www.sbpaja sm.edu.rs
Područna odeljenja: Manđelos, Lezimir i Šišatovac