OŠ "Jovan Popović"

Osnovna škola „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice  nalazi se u istočnoj zoni grada. U neposrednoj blizini škole su tranzitni put i glavna gradska saobraćajnica. Zbog toga, saobraćajci dežuraju u vreme dolaska učenika u školu kao i po završetku nastave, na pešačkom prelazu koji je najopasniji po bezbednost. Prevoz u naselju nije organizovan tako da đaci u školu dolaze peške ili ih prevoze roditelji, osim učenika V VIII razreda iz Bešenova, koji dolaze autobusom. Sama školska zgrada je smeštena u prelepom parku i izvan tokova saobraćaja. Zgrada je prizemna, ima 16 učionica, Resurs centar, kabinete za TO, informatiku i biologiju, salu za fizičko vaspitanje, biblioteku i zubnu ambulantu. U zgradi postoje i prostorije za nastavnike, direktora, stručnu službu, sekretara, administraciju i tehničko i pomoćno osoblje.U dvorištu škole postoje uređeni tereni za košarku, fudbal, odbojku, tenis i stolove za stoni tenis. Školsko dvorište je ograđeno.

U izdvojenom odeljenju u Velikim Radincima nastava se organizuje u dva objekta. Svaka zgrada ima dve učionice opšte namene koje koriste u suprotnim smenama niži(1. – 4.) i viši (5. – 8.) razredi. Osim učionica, u jednoj zgradi je zbornica i toalet, a u drugoj računarski kabinet. Grejanje je centralno na čvrsto gorivo.

Pošto nema sale za fizičko vaspitanje koristi se prostor učionice za realizaciju dela programa fizičkog vaspitanja. Kada vremenski uslovi dozvole, časovi fizičkog vaspitanja realizuju se u školkom dvorištu koje je pogodno i za neke druge aktivnosti. U dvorištu je osim travnjaka i igralište za ekipne sportove i kutak (klackalice, ljuljaške, tobogan) koje učenici koriste za odmor i rekreaciju.

Drugo izdvojeno odeljenje nalazi se u Bešenovu, fruškogorskom selu udaljenom od Sremske Mitrovice 18 kilometara. Učenici putnici imaju organizovan autobuski prevoz od sela do škole. Školska zgrada ima dve učionice, hodnik, zbornicu, toalet  i skromnu biblioteku. Prostorije se zagrevaju pomoću centralnog grejnja na čvrsto gorivo.Školsko dvorište je prostrano. Postoji i betonski teren za razne namene, koji se koristi za nastavu fizičkog vaspitanja.Adresa: Petra Preradovića br. 5
Telefon/faks: 022/612 524/ 022/612 524
Email: smosjpopovic@open.telekom.rs

www.jovanpopovicsm.edu.rs
Područna odeljenja: Bešenovo i Veliki Radinci