OŠ "Boško Palkovljević Pinki"

Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ je obrazovna ustanova sa visokim kriterijumima i dugom tradicijom koji donose uspehe iako smo različiti po socijalnoj strukturi. Negujemo rad, aktivnost, kreativnost, drugarstvo, disciplinu, saradničke odnose, istrajnost, samokritičnost, slobodu mišljenja i poštovanje razlika. Učenici naše škole imaju mogućnost da steknu kvalitetna znanja iz svih nastavnih oblasti.

Škola se sastoji iz matične škole sa sedištem u Sremskoj Mitrovici i izdvojenih odeljenja u selu Grgurevci i selu Šuljam. U izdvojenom odeljenju u Grgurevcima nastava se odvija kao osmorazredna, a u izdvojenom odeljenju u Šuljmu kao četvororazredna sa dva kombinovana odeljenja (prvi treći i drugi četvrti razred).
U izdvojenim odeljenjima u selu Grgurevci i Šuljam pored osnovne škole postoje i posebne zgrade u kojima radi predškolsko odeljenje.

Sremska Mitrovica je najveći grad u Sremu i povezana je autobuskim i voznim linijama sa svim okolnim selima i gradovima.

Matična škola se nalazi u centru Sremske Mitrovice. Povezana je mrežom ulica i dostupna većini učenika koji dolaze do škole peške. Populacija učenika škole dolazi iz užeg centra grada. Interesantan je podatak vezan za socijalno ekonomski status učenika jer većina učenika škole dolazi iz grupe višeg socio ekonomskog nivoa, dok je jedan deo učenika, uglavnom romske nacinalnosti, iz najnižeg socio ekonomskog nivoa.
Matična škola ima najdužu tradiciju među osnovnim školama u Sremskoj Mitrovici, a osnovana je školske 1953/54 godine. U sadašnjoj zgradi škola se nalazi od 1959. godine.
U zgradi matične škole se nalazi sala za fizičko vaspitanje, 3 kabineta, 5 specijalizovanih i 12 učionica opšteg tipa, kao i školska biblioteka sa fondom od preko 9000 naslova.
Ponosni smo na učenike naše škole i na njihove mnogobrojne uspehe i osvojene diplome i pohvale iz svih nastavnih i vannastavnih oblasti, kao i na rezultate koje postižu u daljem školovanju, a koji govore o kvalitetu predznanja stečenog u našoj školi.Adresa: Zmaj Jovina br.27
Telefon/faks: 022/639 207/ 022/621 671
Email: smpinki@open.telekom.rs

www.osbppinki.edu.rs
Područna odeljenja: Grgurevci i Šuljam