У митровачком насељу Мала Босна наставља се са акцијом чишћења и уређења дечјих игралишта, планираном у свим месним заједницама, и сеоским и градским. Акција је започета прошле године, а уређено је и изграђено укупно 12 дечјих игралишта.

Како је рекао председник Скупштине Града Владимир Павловић, ове године чим су се стекли временски услови наставља се даље. У насељу Мала Босна у акцију су укључени, поред чланова Савета месне заједнице „Слободан Бајић Паја“ и омладинци, што је атмосферу учинило посебно лепом.

Павловић је додао да осим уређења дечјег игралишта, уређује се и плато око јавне чесме. Ове године уводи се и једна новина, а то је да се уређује пет игралишта у пет села.

Павловић је најавио следећу акцију уређења дечјег игралишта у Гргуревцима. Средства за уређење пет поменутих игралишта су обезбеђена у сарадњи са Агенцијом за рурални развој. Извршен је и инспекцијски надзор свих дечјих игралишта на територији Града Сремска Митровица. Ово је акција која ће да траје и неће се зауставити док сва игралишта не заблистају онако како доликује нашој деци, закључио је Павловић.

Потпредседник месне заједнице „Слободан Бајић Паја“ Никола Илић рекао је да је презадовољан како се акција одвија, а једна од активисткиња Биљана Матић додала је да јој је посебно драго да учествује у уређењу платоа око чесме и дечјег игралишта који су једни од важнијих симбола ове месне заједнице и да ће овом акцијом уређења дечје игралиште, на ком су се играла многобројна деца, поново да оживи.