У Градској кући организован је састанак са родитељима ученика који су се пријавили за припремну наставу за полагање мале матуре из српског језика и математике.

Бесплатну припремну наставу организује градска Канцеларија за младе уз подршку Града Сремска Митровица, за све ученике осмих разреда са територије Града.

По речима Биљане Матић, координаторке Канцеларије за младе, припремна настава почиње од среде, 22. марта са почетком у 15 часова, у четири основне школе: у Лаћарку у ОШ „Трива Витасовић Лебарник“, у Мачванској Митровици у ОШ „Добросав Радосављевић - Народ“, а у граду у основним школама „Јован Поповић“ и „Бошко Палковљевић Пинки“.

Матић је додала да има укупно 289 пријава, урађени су распореди предавања, а групе су распоређене према средњој оцени из српског језика и математиме.

Све додатне информације родитељи могу добити у просторијама Канцеларије за младе, Светог Димитрија бр. 10, путем телефона: 022/618-276, као и путем друштвених мрежа Канцеларије за младе.

Председник Скупштине Града Владимир Павловић похвалио је иницијативу Канцеларије за младе. Како је рекао, више пута до сада Канцеларија за младе је показала друштвену одговорност, тако и овог пута организовањем припремне наставе за мале матуранте.

Професор српског језика и књижевности Добрила Гмизић изразила је задовољство што учествује у овом пројекту, истичући да је сваки додатни рад са децом добродошао, посебно у овом узрасту, где су они у најделикатнијем делу живота, када се опредељују за одређену средњу школу, чиме усмеравају свој живот. Припремна настава представља могућност да ученици допуне своје знање и утврде оно што су већ научили.