Центар митровачког села Засавица I красиће 25 садницa украсне црвенолисне шљиве, које су посађене око Основне школе „Добросав Радосављевић Народ“, као и испред дворишта сеоске цркве.

Како је рекла Даница Павловић, члан Савета МЗ „Засавица I“, по узору на Град Сремскa Митровицa, Месна заједница је одлучила да овом акцијом садње допринесе великој акцији озелењавања коју спроводи локална самоуправа.

Ученици и предшколци са својим учитељицама и васпитачицом, као и мештани Засавице I, по ко зна који пут показали су јединство, када су у питању активности које организује Месна заједница и радо су се прикључили овој акцији садње, закључила је Павловић.

Председник Савета МЗ „Засавица I“ Слободан Чикић је рекао ће се сличне акције спроводити и у наредном периоду, јер очување животне средине је од огромне важности, како за све нас, тако и за генерације које долазе, а локална самоуправа својим примером мотивише све месне заједнице на својој територији, да акцијама садње дрвећа допринесу квалитетнијем ваздуху и здравој животној средини.

Саднице декоративне црвенолисне шљиве обезбедила је МЗ „Засавица I“ у сарадњи са Градом Сремска Митровица. Иначе, ово декоративно дрво достиже висину од 7 до 8 метара, прилагођава се готово свакој врсти тла, а отпорна је на мраз и ниске температуре.