Српска православна црква, верници, као и читав српски народ, 27. јануара слави Светог Саву, празник посвећен једној од најзначајнијих личности српске историје, културе, духовности и просветитељства.

Поводом овог великог празника, у Градској кући уприличена је Светосавска академија, на којој су ученицима основних и средњих школа, као  и њиховим менторима,  уручене  Светосавске повеље, поводом постигнутих резултата на републичким такмичењима у 2022. години.

Присутнима се  обратила градоначелница Светлана Миловановић која је тим поводом рекла да је свака школа извор знања, искуства, мудрости и памети. На том извору ђаци не само да уче него се и просвећују, васпитавају да израсту у честите људе, поштене и вредне.

Градоначелница Миловановић је поручила добитницима Светосавске повеље да буду вредни неимари који ће уклесати своје знање за оне који тек долазе,  додавши да стварање испуњава човека задовољством, а празнина га чини несрећним.

Уз честитке на добијеним Светосавским повељама, градоначелница је поручила награђеним ученицима да се воде идеалима, јер су они ти који вуку напред, пожелевши им да им сваки освојени идеал буде подстицај за освајање новог, већег и тежег.

Фотографије са Светосавске академије можете преузети ОВДЕ