Путем виртуелне платформе, одржан је Сајам стручне праксе за студенте који су заинтересовани да стручну праксу реализују у јавној управи у академској 2022/23. години. Студенти су имали прилику да сазнају више о понуди готово 800 места за праксу у 56 органа јавне управе.

Током Сајма студенти су пратили презентације органа и универзитета на виртуелним штандовима и присуствовали тематским трибинама о стручној пракси и запошљавању у јавној управи, уз директну комуникацију са представницима органа и универзитета.

Град Сремска Митровица учествовао је на Сајму стручне праксе на свом виртуелном штанду, а заинтересовани студенти имали су прилику да у три термина испрате презентацију коју је представио помоћник градоначелнице у области инвестиција и локалног економског развоја Урош Веселиновић.

Веселиновић је студенте упознао са нашим градом кроз три получасовна укључења, кратким освртом на историјски развој Сремске Митровице, као и представљањем Митровице каква је данас кроз њене потенцијале и активности представника локалне самоуправе.

Како је рекао Веселиновић, студенти су имали прилику да се упознају са основним начелима функционисања локалне самоуправе и да добију све потребне информације. Град је препознао добру могућност да се на модеран начин приближи студентима и младима путем виртуелне платформе коју је осмислило Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Град Сремска Митровица је увек након завршетка програма стручне праксе успевао да одабере најбоље кандидате, који су сада део тима и раде одговорне послове. Та пракса ће се наставити и у будућности, дајући шансу младим људима да покажу знање које су стекли на факултетима, кроз искуство којим ће се испрофилисати у праве пословне људе, закључио је Веселиновић.