МИТРОВАЧКЕ ОДБОЈКАШИЦЕ ПРВАКИЊЕ СРБИЈЕ

Градоначелница Светлана Миловановић и начелник Градске управе за културу и спорт Васиљ Шево угостили су у Градској кући кадетску екипу Градског женског одбојкашког клуба „Срем“, које су постале првакиње Србије.

У последње три године, клуб је био изузетно успешан у такмичењу млађих категорија. 2021. године освојена је титула претпионирских и пионирских првака Србије. Прошле, 2022. године пионирке су биле вицешампионке Србије а у овој сезони 2022/2023 пионирска и кадетска екипа је освојила првенство Србије.

Како је рекао начелник Васиљ Шево, Град је веома поносан на успехе својих спортиста. ГЖОК „Срем“ дуги низ година више него успешно игра у Првој лиги Србије. Продукт једног студиозног и стручног рада у клубу је сигурно то што смо добили да ГЖОК „Срем“ буде првак у пионирској и кадетској конкуренцији.

Шево је додао да су неке од ових одбојкашица стекле статус репрезентативаца у пионирској и кадетској конкуренцији , поручивши им да наставе вредно да раде заједно са својим тренерима.

Помоћни тренер ГЖОК „Срем“ Катарина Чутовић је рекла да је ово изузетан успех, а девојке су иза себе оставиле једну врло успешну сезону. То је екипа и пионирска и кадетска која је навикла на рад, ред и дисциплину и управо ове титуле су доказ тога.

Чутовић је додала да је иза њих напорна сезона која је била поприлично дуга, али на крају је остварен успех. Било је повреда, успона и падова, али девојке су вредне и дисциплиноване. Пред њима је још много година рада и учења, али тренери су ту уз њих да им пренесу знање и пруже подршку.