ЛИГА МАЛИХ ШАМПИОНА

У Градској кући одржана је конференција за медије поводом реализације програма „Лига малих шампиона“, који се реализује у сарадњи Спортског савеза Србије, Савеза за предшколски спорт Србије, Спортског савеза Града Сремска Митровица и ПУ „Пчелица“, под покровитељством Министарсва спорта и омладине.

Овим програмом обухваћена су деца из свих вртића са територије Града, узраста од 6 и 7 година. Малишани ће се такмичити у две дисциплине. Прва је штафетна трка на двадесет хиљада центиметара, где једну екипу чини пет дечака и пет девојчица. Друга дисциплина је штафетни моторички полигон са препрекама, где се такође такмичи десеторо деце.

У априлу и мају ће се одвијати такмичења на нивоу вртића, затим ће крајем маја бити организовано градско такмичења, након чега следи државно првенство, које ће се одржати током трајања Сајма спорта у Београду.

По речима заменика начелника Градске управе за културу и спорт Зорана Мишчевића, на нивоу Србије укључено је једанаест градова, међу њима и Сремска Митровица. Локална самоуправа сматра да је улагање у спорт и културу нешто са чим се наша нација поноси.

Марина Ђорђевић,  помоћница директорице ПУ „Пчелица“ изразила је задовољство што је управо Митровица међу 11 предшколских установа, где ће овај пројекат бити реализован, а како је истакла, ово је важно због подстицања биoпсихосоцијалног развоја, а физичка активност је такође веома важна за правилан раст и развој деце.