ПОКРАЈИНСКИ КОНКУРСИ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ – ВИШЕ БОДОВА ЗА OНЛАЈН ПРИЈАВЕ

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је осам конкурса који су отворени до 7. односно 18. априла. Два конкурса се односе на пчеларе, остали за набавку пластеника, за набавку противградне заштите, за системе за наводњавање, а отворени су и конкурси за органску производњу, набавку квалитетних приплодних грла, као и конкурс за подршку младима у руралним подручјима.

Како је рекла Душица Павловић, директорица Агенције за рурални развој града Сремска Митровица, на конкурс за доделу средстава за подршку младима у руралним подручјима могу да конкуришу млади пољопривредници чија су газдинства отворена након 1. априла 2022. године. Агенција стоји на располагању за помоћ и подршку пољопривредницима приликом подношења захтева на све отворене конкурсе.

Павловић је посебно нагласила да је пуштена у рад дигитална платформа АгроСенс, која пружа подршку пољопривредницима у праћењу стања усева и планирању пољопривредних активности. Регистрацијом на ову платформу, пољопривредници остварују право на додатне бодове приликом пријаве на неки од покрајинских конкурса.

АгроСенс дигитална платформа кроз исти кориснички налог омогућава приступ целом систему - АгроСенс веб апликацији, која пружа комфоран рад на рачунару и АгроСенс Андроид апликацији која мобилни телефон претвара у нови корисни алат за пољопривредника.

Душица Павловић је позвала пољопривреднике да се региструју на овој платформи, путем линка www.agrosens.rs, а све потребне информације могу добити у просторијама градске Агенције за рурални развој.