ОДРЖАН САСТАНАК ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА „МАТУРА 2023“

У Градској кући одржан је састанак поводом предстојећих прослава матурских вечери. Састанку су присуствовали начелник Градске управе за образовање Зоран Ђурић,  представници Полицијске управе у Сремској Митровици, представница Прекршајног суда, директор Центра за социјални рад „Сава“ Бранислав Вукмир, директори основних и средњих школа, као и представници Савета родитеља.

На састанку је било речи о пројекту „Матура 2023“, са циљем да на прославама матурских вечери буду реализоване планиране мере безбедности, чему претходе едукативне активности усмерене ка спречавању ризика и деструктивног понашања појединаца.

Како је рекао начелник Градске управе за образовање Зоран Ђурић, матурско вече за ученике представља круну досадашњег школовања, вече које ће памтити и чувати у најлепшим сећањима читавог живота. Управо зато недопустиво је деструктивно понашање појединаца које угрожава безбедност других лица, као и уништавање имовине, што је био проблем претходних година, због чега су на овом састанку размењена досадашња искуства, а кроз предстојеће активности биће учињено све што је у моћи надлежних да прославе матурских вечери прођу у најбољем могућем реду.

На састанку су дефинисане мере које ће надлежни предузети у циљу заштите имовине Града и безбедности грађана, али и циљу да прославе матура, посебно "малих матура" остану ђацима једна од најлепших успомена у животу.