еАГРАР - ЛАКШЕ ДО СУБВЕНЦИЈА

Град Сремска Митровица прати трендове када је дигитализација у питању, што грађанима омогућава да брзо, лако и комфорно обаве велики део административних послова електронским путем, без одласка на шалтер. Новина у области услуга електронске управе јесте платформа еАграр намењена пољопривредницима, који од 20. марта могу да ажурирају податке и обнове статус својих пољопривредних газдинстава у електронском регистру.

Како је рекао Петар Самарџић, заменик градоначелнице, Сремска Митровица се убрзано и снажно развија што намеће потребу да се иде у сусрет еГрађанину, што може постати свако ко се региструје на Порталу електронске управе и да без чекања у реду и трошења драгоценог времена оствари жељену услугу, међу бројним које локална самоуправа омогућава. Данас грађани могу брзо и лако да дођу до докумената из матичне службе, пријаве дете у вртић, прибаве одређена документа, пореска решења и још много тога, а нова платформа еАграр, немањена је пољопривредницима са циљем да им олакша и убрза административне послове.

Самарџић је истакао да у Сремској Митровици има преко 6.000 регистрованих пољопривредних газдинстава, а када се једном креира електронски регистар, путем платформе еАграр, газдинствима ће бити олакшано коришћење бројних услуга, као и остваривање права на субвенције и друге подстицаје у пољопривреди.

Директор Пољопривредне стручне службе Стеван Савчић је рекао да ће пољопривредници добити сву потребну помоћ у вези нејасноћа када је коришћење ове услуге у питању, коју могу потражити у просторијама ПСС-а. Ова платформа нуди бројне услуге пољопривредницима, а регистрацију и пререгистрацију газдинства на платформи еАграр пољопривредници треба да ураде до 1. aприла 2023. године како би, између осталог, стекли и право на субвенције, за које пријава почиње већ почетком априла.