РАЗГЛЕДНИЦА ИЗ БАЊА ЛУКЕ

У братском граду Бања Луци отворен је трећи Међународни сајам туризма "Бања Лука 2023". Сајам је отворио градоначелник Драшко Станивуковић, а на овом сајму учествује и Град Сремска Митровица.

Како је рекао Душан Дрча, директор градске Туристичке организације, ово је прилика да подсетимо све становнике нама братског града на лепоте и занимљивости које Митровица нуди. Градска Туристичка организација, под слоганом: "Дођи, доживи, запамти - град вреднији од царске кћери", представља Сремску Митровицу на начин какав наш град заслужује. Презентовани су бројни туристички потенцијали уз осврт на Градску плажу, СРП „Засавица“ , а није изостало ни представљање традиције коју Митровица негује, тако да је древна техника пустовања вуне изазвала велику пажњу посетилаца. Најављена је "Борба за Сирмијум"- прва ОCR трка у Сремској Митровици, догађај планиран пред сам почетак лета, за који влада велико интересовање, а за који су пријаве такмичара у току.

Дрча је додао да је митровачки штанд привукао велику пажњу посетилаца, који су имали прилику да виртуелно прошетају кроз наш град у VR кутку у склопу штанда и  дегустирају сланише, слаткише, разна пића - дела локалних произвођача.

По речима заменика градоначелнице Петра Самарџића, поред изузетне сарадње, Бања Луку и Сремску Митровицу спајају нераскидиве споне, а то су људи, јер велики број Митровчана потиче из овог места и околине. Митровчанин у Бањалуци се осећа као Бањалучанин у Митровици – свој на своме. Од 2008. године  братске везе наша два града су и формализоване, од тада се још интензивније ради на одржавању сарадње и односа у различитим друштвеним сферама.

Овај сајам  је прилика да се учврсте везе у области туризма, али и прилика да Митровица презентује своја туристичка богатства великом броју посетилаца сајма, закључио је Самарџић.