БЕСПЛАТНЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ ФИЛМА „ОЛУЈА“

У Градској кући одржана је конференција за медије поводом предстојеће митровачке премијере филма „Олуја“, за који влада велико интересовање како у читавој земљи, тако и у нашем граду.

Грађани ће филм моћи да погледају у Позоришту „Добрица Милутиновић “, 8. и 9. фебруара, и то две пројекције дневно – у 17 и у 20 часова. Градска управа за културу и спорт обезбедила је бесплатне карте за све суграђане које се могу преузети у позоришту. Једно лице може да преузме највише четири улазнице.

По речима градоначелнице Светлане Миловановић, „Олуја“ је ратни филм који има антиратну поруку, а тема коју обрађује је трагедија српског народа, етничко чишћење које се дешавало на просторима Републике Српске Крајине током 1995. године, давне али не и заборављене. Поред антиратне поруке, овај филм је рађен из угла посматрања обичног човека, људи који су овај догађај доживели и  преживели.

Градоначелница је цитирала продуцента филма „Олуја“ Владана Анђелковића, који је рекао да су ствараоци овог филма желели да избегну политички концепт, жеља је била да се прикаже патња малог човека, а филм је рађен по истинитим причама и мотивима.

Како је рекао начелник Градске управе за културу и спорт Васиљ Шево,  овај филм  ни на један  начин не досипа со на ране које годинама нису зарасле, већ носи поруку и жељу да се овако нешто никада не деси, прогон 250.000 људи са простора северне Далмације, Баније, Лике и Кордуна. Начелник Шево је додао да је Сремска Митровица била прва која је примила тај талас избеглих и  расељених људи.