ГРАД УШТЕДЕО НОВАЦ ЗА ДОДАТНЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ВАУЧЕРЕ

У Градској кући одржана је конференција за медије на којој је говорио начелник Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине Дражен Риђошић, поводом поделе енергетских ваучера.

По речима начелника Риђошића, комисија коју чине запослени у Центру за социјални рад „Сава“ и у Градској управи, прегледала је пристигле пријаве за стицање права на енергетске ваучере. Комисија је утврдила да је пристигло 947 пријава, од тога важећих пријава је 880.

Риђошић је додао да је у програму за ову намену издвојено 5 милиона динара. Након пребројавања и сабирања пријава утврђено је да 347 породица неће добити енергетске ваучере иако су стекли право. Међутим, Град Сремска Митровица је у претходном периоду остварио уштеду од 3,5 милиона динара, јер није било новогодишње расвете, украса и клизалишта где се поред уштеде електричне енергије уштедело и на трошковима  постављања и монтирања, тако да укупна средства издвојена за енергетске ваучере износе 8,5 милиона динара. Управо због тога, све пристигле пријаве које остварују право добиће енергетске ваучере.

Грађани ваучере могу да користе за плаћање рачуна издатих од стране ЈКП „Топлификације“ и за рефундацију трошкова за куповину дрвета, угља, пелета, брикета. Ранг листа корисника биће објављена током следеће недеље.