ВЕЖБА ЕВАКУАЦИЈЕ У СЛУЧАЈУ ПОЖАРА У ШКОЛИ

У Основној школи „Јован Поповић“ у Сремској Митровици одржана је показна вежба евакуације у случају пожара. Учествовало је више од 400 ученика, наставно особље, ватрогасна јединица, као и волонтери Црвеног крста.

Вежбу је организовала „БСС Академија“ у сарадњи са Градском управом за образовање. „БСС Академија“  се бави обукама  из области заштите од пожара, безбедности и здравља на раду, управљања ванредним ситуацијама и заштите лица, имовине и пословања, а ОШ „Јован Поповић“ је шеснаеста  и последња школа међу основним и средњим школама на територији Града Сремска Митровица у којој је ова вежба одржана.

Како је рекао Зоран Ђурић, начелник Градске управе за образовање, овакве вежбе су од изузетног значаја за едукацију деце и школског особља, како би знали да адекватно реагују у случају да се догоди ситуација која изискује брзу реакцију.

По речима Слободана Стојиљковића, директора ОШ „Јован Поповић“, ученици су били изненађени овом активношћу, мада им је било наговештавано, кроз мини обуку  коју су прошли у вези постојања могућности да се некад може десити елементарна непогода попут пожара у школи, али свакако за ову вежбу нису знали и нису били унапред спремни, а поред тога вежба је прошла веома успешно. Објекат школе је испражњен у минималном времену, које је било предвиђено, а координација наставника и свих учесника у вежби била је на врхунском нивоу.