ПРОСЛАВЉЕН ДАН ГРАДА И ГРАДСКА СЛАВА

Низом активности Сремска Митровица је обележила Дан Града и Градску славу Светог Димитрија.

У Саборном храму Светог Димитрија Епископ Сремски господин Василије служио је Свету Архијерејску литургију, уз саслушање свештеника Епархије Сремске. Поред великог броја грађана, литургији је присуствовала градоначелница Светлана Миловановић са сарадницима. 

Обележавање Дана града и Градске славе настављено је на свечаној седници Скупштине града, на којој је презентован рад и активности локалне самоуправе. Сумирали су се до сада постигнути резултата, а било је речи и о даљим плановима за будућност.

У митровачком Хотелу „Срем“ уприличена је свечана академија, којој су присуствовали бројни гости, како из нашег града, тако и представници локалних самоуправа са којима Град Сремска Митровица негује дугогодишње братске и пријатељске односе.

Пригодним програмом приказана је Митровица кроз своју историју, традицију, напредак и развој, који бележи последњих година.

По речима градоначелнице Миловановић, Митровица је поново центар привреде, град у који долазе велике компаније, али се развија и мали и велики бизнис и отварају нова радна места. Миловановић је истакла да је жеља локалне самоуправе да наш град буде модеран, удобан за живот, али да сачува традицију и душу.

Председник Скупштине града Владимир Павловић истакао је да је чврсте темеље напретку Града поставио некадашњи градоначелник Бранислав Недимовић, одговорном и ефикасном управом, водећи рачуна о сваком инвеститору, од идеја да улаже у Сремску Митровицу, преко почетка реализације инвестиције, све до резултата, а то је да данас незапосленост у нашем граду износи 3,5% према подацима Национлане службе за запошљавање. Заједничким залагањем грађана и градске управе, тај развој ће се наставити и унапредити.