ЖИЛИЋИ ИЗ МАРТИНАЦА - НАЈБОЉЕ ГАЗДИНСТВО У СРБИЈИ

Пољопривредно газдинство Aлександра Жилића из митровачког села Мартинци проглашено је за најбоље пољопривредно газдинство у Србији у 2022. години, по конкурсу које је расписало Српско удружење младих пољопривредника СУМП, у сарадњи са компанијом Color Media Communications и уз институционалну подршку Привредне коморе Војводине. 

Александар Жилић заједно са својом супругом бави се млечним говедарством.  Имају двоје деце од четири и шест година, која родитељима радо прискоче у помоћ. На свом газдинство поседују 14 крава, а од помуженог млека производе сир на свом газдинству - тврди, млади, кришке...

Како је рекао Жилић, приликом представљања свог газдинства, супрузи и њему пољопривреда је основни извор прихода. Унапређују производњу, а такође раде на својој едукацији пратећи курсеве и стручна предавања како из области производње сира, тако и из области маркетинга.

Награда од 500.000 динара свакако ће им значити за улагање у модерну опрему и даљи развој и напредак њиховог пољопривредног газдинства.

Честитамо Жилићима на освојеној награди, али и на промоцији митровачке пољопривреде, како примарне произодње тако и прерађивачке делатности!