ДВОДНЕВНИ СЕМИНАР ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ ОДРЖАН У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

У Сремској Митровици одржан је дводневни семинар за делегате и судије са листе Војвођанских фудбалских лига за такмичарску сезону 2022/23.

У току семинара првог дана је одржано тестирање, док је други дан био резервисан за физичку проверу.

Учесницима су се на пријему у Градској кући обратили начелник Градске управе за културу и спорт Васиљ Шево, који им је пожелео срећу у предстојећој сезони, као и Горан Драча, заменик председника Фудбалског савеза Војводине, Цвијић Миодраг, генерални секретар Фудбалског савеза Војводине и генерални секретар Судијске организације Војводине Бранко Павловић, који је и руководио семинаром.

Како је рекао Горан Драча, ова планска активност која се одвија сваке године пре почетка такмичарске сезоне, када се врши физичка провера судија, њихово тестирање, као и тестирање делегата, представља припрему за наредну сезону, како  би она почела у складу са прохтевима Фудбалског савеза.

Циљ овог семинара је едукација делегата и судија путем предавања и DVD материјала FSV, FSS и UEFA, уз то јединствена примена Правила игре, као и провера припремљености судија за обављање дужности на утакмицама Војвођанских фудбалских лига, што укључује  здравствене способности и и физичку спремност. Такође, извршена је и провера теоретске спремности делегата и судија.

Учесници семинара су по његовом завршетку имали прилику да се боље упознају са Сремском Митровицом, обиласком Музеја Срема.