АПРИЛСКЕ БЕБЕ ДОБИЛЕ ПОКЛОН ГРАДА

Град Сремска Митровица наставља акцију поделе ауто седишта свим бебама рођеним у 2022. години. Акција се спроводи у сарадњи са градским Саветом за безбедност саобраћаја, у оквиру пронаталитетне политике Града, као и са циљем повећања заштите и безбедности најмлађих суграђана, најрањивијих учесника у саобраћају.

По речима Петра Самарџића, заменика градоначелнице, подељено је 43 седишта за бебе рођене у априлу месецу. Седишта се деле према  списку који се добија из породилишта Опште болнице. Самарџић је позвао родитеље беба које су из било ког разлога рођене ван Сремске Митровице, а који имају пребивалиште на територији Града Сремска Митровица, да контактирају са Градском управом за опште и заједничке послове путем мејла uprava5@sremskamitrovica.org.rs или телефона 022/610 – 261, с обзиром на то да и те бебе остварују право на овај поклон Града. Уједно је то и једини начин да градска управа дође до информација о бебама рођеним ван Митровице.

Током поделе седишта априлским бебама, једно је управо уручено баки чија је унука стицајем околности рођена у Сједињеним Америчким Државама, а са својим родитељима сада живи у Лаћарку, чиме је остварила право на поклон ауто седиште.