НИЗ ДЕШАВАЊА ПОВОДОМ "НОЋИ МУЗЕЈА"

Суботње поподне и вече, 14.маја, у нашем граду протекло је низом разних дешавања, што је измамило Митровчане из својих домова.
Иза нас је још једна Ноћ музеја, у којој су градске установе културе приредиле бројне активности за своје посетиоце.

У Галерији „Лазар Возаревић“ посетиоци су имали прилику да виде веома интересантну изложбу „Етарско коло азбуке“, која ће бити постављена до краја месеца маја, као и изложбу „Срећна огледала“, која је постављена у инспиративном простору поткровља Галерије.

У „Музеју Срема“ презентована је историја јеврејске заједице у Сремској Митровици - „Угашени пламенови“, као и радионица „Мој први пећински цртеж“. На посетиоце је утисак оставио и перформанс „Суђење “, коју су извели студенти драмске секције Филозофског факултета у Новом Саду. Представљена је симулација усташког покретног преког суда Виктора Томића.

Изложба „Руке у глини“, као и концерт хора „Ирида“ уприличени су у лапидаријуму „Музеја Срема“, као и интерактивна радионица и игра са темом латинских натписа и појмова, док је у Царској палати оганизован Дан отворених врата.

Обележавање 8. година одбране од поплава настављено је у послеподневним и вечерњим сатима у градском парку, где је уприличена изложба фотографија уз емитовање три кратка филма - „Како смо бранили град“. Организована је и радионица за децу „Мирни токови Саве“, чији су радови презентовани дуж парка.

Туристички инфо центар такође је својим фото кутком отворио врата Митровчанима током ове више него занимљиве ноћи, док је испред ПСЦ „Пинки“ организован хуманитарни концерт за нашу суграђанку Наташу Недић, на којем су наступили бројни извођачи.

Иза нас је ноћ позитивне енергије и доброг дружења, а овим путем још једном позивамо суграђане да помогнемо нашој Наташи у њеној борби слањем поруке са садржајем 723 на број 3030.