ЗДРАВА ПОРОДИЦА - ЗДРАВО ДРУШТВО

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 15. мај Међународним даном породице, који се обележава од 1994. године, са циљем да се истакне значај породице у друштву, као и афирмација породице и породичних вредности.

Тим поводом Асоцијација ученичких парламената основних и средњих школа Града Сремска Митровица, уз подршку Градске управе за образовање, по други пут је организовала  дружење на градском хиподрому за децу и родитеље, где су родитељи провели квалитетно време са својом децом  током недељног преподнева.

Уприличена је ликовна радионица, а деца су имала прилике да учествују и у едукативној радионици  „Мали  кућни експерименти“.  Такође нису  изостале ни старе добре игре у којима су се опробали и родитељи, евоцирајући успомене на детињство.

Поред низа активности, родитељи и деца су се дружили на спорстком полигону. Овој манифестацији  се придружио и Коњички клуб „Срем“ који је одржао показни тренинг, а клинци и клинцезе су заједно са својим родитељима имали прилику да се провозају фијакерoм.

Оснаживање породице, са сваког аспекта, је један од циљева  локалне самоуправа Града Сремска Митровица, управо зато што  породица, као најзначајнија творевина цивилизације представља основну ћелију друштва, а здрава породица је главни услов за стварање здравог појединца, али и здравог друштва.