УРУЧЕНА СПОРТСКА ОПРЕМА РАВЊАНЦИМА И ЛАЋАРЦИМА

Министар омладине и спорта  Вања Удовичић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, посетили су митровачка села - Равње и Лаћарак.  Министра Удовичића и секретара Басту су дочекали представници локалне самоуправе, на челу са градоначелницом Светланом Миловановић.

У Равњу, министар Удовичић и секретар Баста су обишли Oмладински фудбалски клуб „Зека Буљубаша“, који успешно функционише више од деведесет година, постижући добре резултате. Том приликом, разговарали су са представницима овог клуба, као и играчима, којима су уручили  спортску опрему.

Током посете  лаћарачкој школи „Трива Витасовић Лебарник“, министар Удовичић је рекао да је циљ Покрајинског секретаријата за спорт и Министарства за спорт и омладину, да посетама локалним заједницама, увиде изазове са којима се управо локална заједница суочава, и да би заједничким снагама унапредили и побољшали како положај младих, тако и  спорт на локалном нивоу. Како је истакао, локална самоуправа Сремске Митровице, на челу са градоначелницом Светланом Миловановић, је кроз своје деловање показала колико су јој важни млади, пре свега одвајањем средстава из буџета у износу од 280 милиона динара, што чини 7,5 посто средстава од укупног буџета опредељених за улагање у омладину и спорт. Кроз улагања, како са покрајинских, тако и са републичких нивоа, заједно са локалном заједницом, унапређује се положај младих, као и спорт, чиме локални клубови остварују још боље резултате. 

Министар је закључио да је  Сремска Митровица град младих, посебно по резултатима спортских клубова, који оствареним успесима преносе славу свог града.

Градоначелница Светлана Миловановић  је рекла да локална самоуправа успешно сарађује и са републичким и са покрајинским нивоима власти, што ће се наставити и убудуће, с посебним освртом како на младе, тако и на спорт.