ЈАВНИ ПОЗИВ НА ОБУКУ ЗА ЗАПОЧИЊАЊЕ БИЗНИСА

Град Сремска Митровица, у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Срем и Центром за економско унапређење Рома организује Обуку за започињање бизниса која ће се одржати 22. и 23. фебруара, 2022. године у просторијама градске управе- Светог Димитрија 13,  сала 4, од 10 до 14 часова.

Обука се организује у оквиру пројекта „Креирамо могућности за кројење новог живота“ који се имплементира кроз програм „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ – Иницијатива за инклузију 3, а спроводи у оквиру Немачке развојне сарадње, и који реализује Немачка организација за међународну сарању ГИЗ, у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Циљне групе обуке су припадници ромске популације, незапослене жене старије од 55 година, жене жртве насиља-кориснице услуге Сигурне куће у Сремској Митровици и радно способне особе са инвалидитетом.

Носилац пројекта је град Сремска Митровица, док су пројектни партнери Регионална развојна агенција Срем, Центар за економско унапређење Рома, Кластер социјалног предузетништва Војводина и Унија послодаваца Војводине.

Циљ пројекта је обезбеђивање подршке зеленом запошљавању и самозапошљавању Рома и других рањивих група кроз примену одрживих иновативних модела социјалног предузетништва и циркуларне економије.  

У циљу остваривања афирмативних мера запошљавања предвиђених пројектом,  позивамо све заинтересоване учеснике/-це који припадају горе наведеној циљној групи да се пријаве на обуку и тиме подигну своје капацитете за започињање посла.

Контакт за пријаву за обуке:

Мирка Гмизић, Канцеларија за локални економски развој

Број телефона: 061/2618901

Е-маил адреса: mirkagmizicyouth@gmail.com

Слађана Теодоровић, Центар за економско унапређење Рома

Број телефона: 064/ 9432909

Е-маил адреса: teodorovic.sladjana@gmail.com