ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА У ПИСАЊУ ПРОЈЕКАТА

У просторијама Градске куће одржана је радионица на тему „Писање и реализација пројеката“, у организацији "Етно мреже" и Агенције за рурални развој Града Сремска Митровица.

Како је рекла Душица Павловић, директорица Агенције за рурални развој, циљ радионице је оснаживање жена у писању пројеката који се тичу жена и женског предузетништа. Овo је прва у низу радионица које ће се организовати у циклусу.

По речима Иве Радић, координаторке „Етно мреже“, радионица се одржава као наставак успешне сарадње са Градом Сремска Митровица, с обзиром на то да је пре неколико година одржана обука за самосталног произвођача рукотворина, где је неколико жена научило да производи рукотворине техником пустовања.  Данас су те жене водеће у производњи рукотворина у поменутој техници и већ пар година протокол Владе Републике Србије, бројна министарства и сви партнери „Етно мреже“, користе њихове производе.

Обука на тему писања и реализације пројеката има за циљ да научи жене финансијском управљању – како да пројекте оправдају код донатора, како да успешно воде своја удружења, без финансијских проблема. Након тога биће одржана обука „Промоција на друштвеним мрежама“, како би ове вредне жене овладале техникама продаје производа и путем интернет платформи.