ТРАНСПАРЕНТНОСТ БУЏЕТСКИХ ДОКУМЕНАТА

Путем ZOOM платформе одржана је радионица у оквиру пројекта ОДРЖИВИ РАЗВОЈ ЗА СВЕ – ПЛАТФОРМА ЗА ЛОКАЛНИ ДИЈАЛОГ, који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу  (SDC) кроз програм „Zajedno za aktivno građansko društvo - ACT“.

У оквиру радионице дискутовало се о предностима и значају објављивања релевантних буџетских докумената на интернет презентацији локалних самоуправа.

Радионицу је водила изабрани консултант Милијана Здравковић Михајлов, а присуствовали су представник Градске управе за буџет, представник информатичког сектора који се баве уређењем сајта Града, као и представник удружења Регионалне иницијативе Срема, партнера на пројекту.

Увим путем су размењена досадашња искуства у вези транспарентости буџетске документације путем званичног сајта Града, а говорило се и о будућим иновативним решењима у овој области. Као и до сада, тако ће и у будуће грађани путем званичне интернет презентације имати константан увид у документацију буџета града, у чијем креирању и сами учествују.