СВЕ ЕКИПЕ ЗИМСКИХ СЛУЖБИ У ДАНОНОЋНОЈ АКЦИЈИ

Заменик градоначелнице, Петар Самарџић, апеловао је на грађане да буду веома опрезни у саобраћају и замолио да сви очисте снег испред својих кућа, стамбених зграда и пословних објеката.

По његовим речима, екипе „Комуналијa“ ће током ноћи, јутра и читавог наредног дана бити на терену и ручно и уз помоћ механизације чистити пешачке стазе, тротоаре и остале пешачке површине.

Све установе, вртићи и школе су снабдевене довољном количином соли и ризле, а "Комуналије" су обезбедиле и додатне количине које ће им бити на располагању ако буде било потребе.

Самарџић је рекао да су путари од раних јутарњих часова на терену у појачаном капацитету. Ангажована су и додатна возила. Највећи проблеми, због сметова, били су у Фрушкогорју. Током ноћи чистиће се путни правци према Дивошу и Чалми, Лежимиру и Манђелосу, према Великим Радинцима и даље према Бешенову, Гргуревцима и Шуљму.

Проблеме у Фрушкогорју, поред сметова, правила су и путничка возила која су остајала у снегу, а углавном нису имала потребну зимску опрему. То је додатно успорило зимске службе које су из снега извукле преко сто возила. У акцији извлачења су учествовали и мештани са тракторима и механизацијом. Критичне деонице су очишћене и сва возила која су била заглављена у снегу су извучена. Централне градске улице и приоротетни путеви су очишћени. Фрушгорје ће се чистити до раних јутарњих часова, а потом се екипе повлаче у град и мачванска села, како би се прочистиле и споредне улице.

У појединим местима дошло је и до прекида у испоруци електричне енергије, али су и ови кварови брзо санирани.

Самарџић је апеловао на грађанство да на пут не крећу без преке потребе, а посебно не без зимске опреме.