ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ У ПОСЕТИ СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

Сремску Митровицу посетио је председник Покрајинске владе, Игор Мировић. На „Партизановом игралишту“, чија је прва фаза реконструкције недавно завршена, Мировића су  дочекали представници локалне самоуправе. Посета председника Покрајинске владе представља резултат  добре сарадње у заједничком учествовању у реализацији пројеката неопходних за даљи развој Града.

По речима градоначелнице Светлане Миловановић, Сремска Митровица може да се похвали веома добрим односима са покрајинским и републичким органима власти. Истакла је да су Покрајинска влада и надлежни секретаријати препознали потребе грађана Сремске Митровице, изразивши захвалност на досадашњој успешној сарадњи и очекивања даље сарадње у наредном периоду.

Мировић је обишао радове на  реконструкцији фискултурне сале, која ће се налазити у  склопу објекта  ОШ „Јован Поповић“, који напредују предвиђеним током. Већ на пролеће ђаци ће за спортске активности користити функционалан и безбедан објекат.

Приликом посете Општој болници, Мировић је обишао Службу за радиолошку дијагностику.  Том приликом је рекао да је у Општој болници на Одељењу за радиологију, у условима ковида, забележен двоструко већи број рендгенских прегледа и да је то илустрација труда, ангажованости и посвећености здравствених радника. У протеклих пет година, у Општу болницу уложено је 230 милиона динара.  Како је истакао, Сремска Митровица припрема пројектну документацију за реконструкцију објекта болнице.

У оквиру Службе за радиолошку дијагностику смештени су најсавременији медицински апарати, чију је набавку преко Покрајинског секретаријата за здравство финансирала Покрајинска влада. Мировић је додао да се очекује да буџет АП Војводине за 2022. годину буде усвојен 16. децембра,а након тога, већ од јануара, приступће се  новом инвестиционом циклусу.