ОЖИВЉАВАЊЕ ЗАБОРАВЉЕНИХ СИМБОЛА МИТРОВИЦЕ

Након санације трибина и изливања асфалтне подне конструкције, на "Партизановом" игралишту постављена је гумирана, вишенаменска подлога, која поседује све потребне сертификате о квалитету и безбедности. Постављањем ове подлоге и голова, окончана је прва фаза радова на адаптацији једног од заборављених симбола Сремске Митровице.

Радове је обишао Петар Самарџић, заменик градоначелнице. По његовим речима, локална самоуправа наставља са трендом оживљавања симбола нашег града. Пре две године завршена је реконструкција зграде митровачке железничке станице, заједно са тргом и спомеником испред зграде - познатим и значајним симболима Митровице. На ред је дошло и игралиште "Партизан", које  је дуги низ година било ван фунције, неупотребљибо, девастирано и заборављено. После неколико деценија, овде ће се одржавати школска и остала такмичења, као и културно – уметничке манифестације.

Друга фаза радова предвиђена је за почетак наредне године, а подразумева постављање LED рефлектора, уређење свлачионица, као и постављање столица на трибинама.

Вредност радова је 5,8 милиона динара, од чега је четири милиона добијено од Покрајинског секретаријата, док је 1,8 милиона динара обезбедио Град Сремска Митровица.

Завршетком радова "Партизановo" игралиште засијаће старим сјајем, у новом, модерном руху.