ИМЕНОВАНА НОВА МАЛА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА

Марија Мајсторовић, ученица другог разреда Основне школе “Бошко Палковљевић Пинки“, нова је мала градоначелница Сремске Митровице.

Тим поводом Марија је данас посетила Градску кућу, где су је дочeкали Светлана Миловановић, градоначелница и Игор Вујић, претходни мали градоначелник. Након свечане примопредаје дужности и уручења поклона, градоначелница Миловановић, Марија и Игор обишли су Музеј Срема.  Током посете природњачкој збирци, Марију, малу градоначелницу, чекао је први задатак - избор имена за фосил дивљег јелена, који је заштитни знак ове збирке. Од понуђених имена, Марија је одабрала име Јеленко. Након обиласка Музеја Срема, Марија је изразила жељу да посети ергелу коња на митровачком хиподрому.

По речима градоначелнице Миловановић, на Конкурс су радове предали ученици пет основних школа са територије Града. Она се захвалила Игору Вујићу за учествовање у разним активностима у претходних годину дана.

Градска управа за образовање од 2015. године расписује  литерални конкурс за ученике другог разреда основних школа на територији Града Сремска Митровица под називом „Да сам ја градоначелник“.

Наредних годину дана Марија Мајсторовић биће мала градоначелница Сремске Митровице, седма по реду.