ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ПОРОДИЧНИХ КУЋА

Власници кућа и станова, којима су одобрене субвенције за реализацију мера енергетске санације, потписали су уговоре у Градској кући. Град Сремска Митровица је за ову намену издвојио три милиона динара, колико је определило и Министарства рударства и енергетике.

Тако се наша локална самоуправа нашла међу 67 општина које су добиле средства на конкурсу Министарства рударства и енергетике.

Како је рекао Милош Мишковић, председник Комисије за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији Града Сремска Митровица, потписано је 87 уговора са грађанима који су прошли на овом конкурсу и који су испунили услове за енергетску санацију својих породичних кућа и станова. С обзиром на велику заинтересованост и позитивне ефекте програма, Град Сремска Митровица је и за следећу годину у свом буџету предвидео средства за ову намену, и то у увећаном износу.

Од 87 одобрених пријава на територији наше локалне самоуправе, највише грађана је било заинтересовано за замену столарије, а субвенционисане су  и још две мере – уградња термичке изолације зидова и кровова и набавка и уградња котлова на гас, биомасу и пелет.