ОДРЖАНЕ 58. УЛИЧНЕ ТРКЕ

У оквиру „Новембарских дана“ одржане су традиционалне градске уличне трке, коју су отвориле девојчице предшколског узраста трком на 200 метара.

Начелник градске управе за културу и спорт, Васиљ Шево, изразио је захвалност свима који су се пријавили да учествују на тркама, као и родитељима који су довели своју децу, јер манифестације попут ове промовишу здрав живот, а циљ је мотивисати најмлађе да се што више баве спортом.

Према речима Дарка Гавриловића, директора Атлетског стадиона у Сремској Митровици, због актуелне ситуације изазване вирусом COVID-19, број учесника је смањен у односу на прошле године, али оно што је важно за локалну самоуправу је давање акцента на спорту као и на међусобном дружењу најмлађих суграђана.

Oко 400 учесника такмичило се у осамнаест трка:  деца предшколског и школског узраста,  припадници полиције, војске и КПЗ Сремска Митровица.
У оквиру уличних трка одржана је и меморијална трка у знак сећања на преминулог члана Атлетског клуба „Срем“, Милована Лазаревића Ћазе, који је 14 пута био победник ових трка.

Организатор 58. уличних трка је  Град Сремска Митровица у сарадњи установом Атлетски стадион,  атлетским клубовима “Срем” и “Сирмијум” и Збором атлетских судија.