БОЈАНКЕ О МИТРОВИЦИ ЗА ПОКЛОН ПРЕДШКОЛЦИМА

Манифестација "Дечија недеља" одржава се сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

Град Сремска Митровица традиционално подржава ову манифестацију намењенy деци, каже Петар Самарџић, заменик градоначелнице, посетивши предшколце у вртићу "Маслачак". Ове године Град се одлучио да за све предшколце, укупно 654, обезбеди бојанке о нашем граду.

Бојанка је урађена у сарадњи са Едукативним центром „Кардаш Арт” чији су полазници урадили илустрације, тј. графичко решење. Идеје и предлози за неке од илустрација добијене су од наших суграђана, по јавном позиву, тако да су своје место у бојанци нашли Српски дом, Златни јелен, Житни трг, а приказане су и неке манифестације као што су Магични трг, Срем Фолк Фест и други симболи Сремске Митровице.

Идеја је да се најмлађим суграђанима у оквиру Дечје недеље омогући да заједно са својим родитељима и васпитачима, на креативан начин, уз игру, забаву, разоноду и бојење, упознају свој град и његове знаменитости.

Бојанка ће бити доступна и у свим локалним папирницама, књижарама исто тако и у Туристичком инфо центру када буде оформљен, а електронско издање, PDF верзија бојанке, може да се преузме са сајта града, тако да ће сви заинтересовани родитељи моћи да је одштампају и да заједно са својим децом боје и уче о свом граду.

Према конвенцији Уједињених нација за Дечју недељу проглашена је прва недеља октобра. Ове године малишани из свих вртића имаће прилику да учествују у радионицама, да посете знаменитости града, друже се али и да боје и тако уче о својој непосредној околини, o Сремској Митровици.