ДРОНОВИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ДИГИТАЛНЕ ПИСМЕНОСТИ ОСНОВАЦА

Све основне школа у нашем граду и школе у другим сремским општинама, добиле су дронове намењене ученицима петог и шестог разреда, из донације Rotary District 2483 (Србија и Црна Гора).

Петар Самарџић, заменик градоначелнице, у име Града Сремска Митровица, у име Градске управе за образовање и у име свих директора митровачких основних школа,захвалио се донатору на обезбеђеним беспилотним летелицама - дроновима, одличном поклону за почетак школске године. Уз дронове обезбеђене су и обуке наставног особља о управљању и програмирању дронова. Како је истакао Самарџић, дронови су намењени ученицима петог и шестог разреда основних школа у циљу подизања информатичке и дигиталне писмености, кроз учење програмских језика у складу са наставним програмом Министарства просвете. Циљ употребе дронова у школама није само да деца науче да управљају и пилотирају дроновима, него да науче програмирање дронова како би они после могли да се употребљавају у различитим областима - привреда, пољопривреда, безбедност, одбрана и др.

Дронове је директорима школа уручила гувернерка Rotary District 2483, Зорица Јестровић, истичући да је кроз овај пројекат обезбеђено 670 дронова за 670 школа у целој Србији.