ПОРОДИЧНА САВСКА РЕГАТА: Нова манифестација на води

Прошло је пар година од како је у Сремској Митровици организован Карневал бродова, који је био локалног карактера, на релацији од мале плаже до градске плаже. Ове године организована је регата, на много вишем нивоу, од Сремске Митровице до Шапца, трајала је три дана, уз ангажовање свих надлежних речних служби, где је безбедност била на првом месту. 
Како је истакао Васиљ Шево, начелник Градске управе за културу и спорт, регату су  организовали возачи савских пловила, са жељом да укључе што више жена и деце, зато се регата зове "породична". Идеја јесте да се направи једна породична викенд манифестација на води, и зато су овај догађај подржали и Град Шабац и Град Сремска Митровица. 
Према речима Душана Дрче, директора Туристичке организације Града Сремска Митровица, за госте из Шапца и других места организована је туристичка тура кроз град, организовано је дружење на малој плажи, музички програм, вечера и у Сремској Митровици и у Шапцу, изражавајући наду да ће регата прерасти у традиционалну манифестацију, спортског, рекреативног и забавног карактера, манифестацију која ће постати једна од туристичких атракција нашег града.