ИНКЛУЗИЈА ДЕЦЕ И РАНИ РАЗВОЈ

Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, Милан Пашић, посетио је Сремску Митровицу у оквиру пројекта инклузивног предшколског васпитања. 
Град Сремска Митровица од 2019. године реализује пројекат „Инклузија деце и рани развој“ и у оквиру овог пројекта, помоћник министра обишао је предшколски објекат „Чуперак“ у Лаћарку. Заједно са координаторком пројекта, Сањом Штрбац-Мусмар, предао је кључеве возила начелнику Градске управе за образовање, Зорану Ђурићу који се захвалио министарству и истакао да се у школском систему последњих година реализују реформе у циљу развоја праксе инклузивног образовања. 
По речима градоначелнице Светлане Миловановић, пројекат се тиче деце у предшколским установама, у инклузивном најранијем периоду. У Граду Сремска Митровица, обухваћене су предшколске установе у Лаћарку и Мачванској Митровици јер је тамо највише ромске популације и деце којима је потребна помоћ у овом облику. Пројекат ће се радити у три фазе, а из гранта који је добијен купљен је један аутомобил који ће помоћи у спровођењу пројекта, јер омогућава доступност стручних лица онима којима је помоћ потребна.  
Уз Град Сремска Митровица, учешће у оројекту су узели и Дом здравља Сремска Митровица, Предшколска установа „Пчелица“, Центар за социјални рад „Сава“, Удружење грађана „Парно Роморо“ и „Центар за економско унапређење Рома“.