МАТУРСКЕ ВЕЧЕРИ - ПОКЛОН ГРАДА СРЕМСКА МИТРОВИЦА

Свесни чињенице да су матурске вечери прославе које се памте читавог живота и да их матуранти ишчекују са нестрпљењем, Град Сремска Митровица ове године биће организатор прослава матура, за свих шест митровачких средњих школа. Матурске прославе одржаће се током пет вечери у другој половини јуна, у летњој башти Хотела и ресторана „Срем“, у организацији Градске управе за образовање и Градске управе за културу и спорт. 


По речима Петра Самарџића, заменика градоначелнице, узимајући у обзир тренутну епидемиолошку ситуацију која се побољшава, чињеницу да процес имунизације протиче на задовољавајућем нивоу и да је преко половине Митривчана вакцинисано, Град Сремска Митровица дозволио је организовање матурских прослава. Локална самоуправа на себе преузима комплетну финансијску и организациону одговорност око матурских прослава, и обезбеђује да матуранти ове године не сносе никакве трошкове око прославе матурских вечери. 
Док нестрпљиво чекају прославе матура, због полагања матурских испита и мали и велики матуранти се наредних недеља враћају у школске клупе, а након њих и сви остали ђаци који желе да поправе оцене.