СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Турнир у уличној кошарци у оквиру манифестације  "Дунав осигурање Спортске игре младих" одржан је на Тргу Ћире Милекића, у нашем граду. Подршку реализацији овог догађаја дала је Градска управа за културу и спорт. 
Млади људи посвећени спорту добили су прилику да се такмиче и, што је још важније, упознају и друже. Наш град је наставио подршку омладинском спорту, препознајући важност коју овакве манифестације имају за стварање здравих генерација и будућих шампиона захваљујући којима Србију називају спортском нацијом. 
Турнир у уличној кошарци у оквиру "Спортских игара младих"  свечано су отворили Васиљ Шево, начелник Градске управе за културу и спорт, Немања Црнић, генерални секретар  Спортског савеза Града Сремска Митровица и Александар Рашић српски кошаркаш. Свечаности су присуствовали заменик градоначелнице, Петар Самарџић са сарадницима, као и организатори такмичења. 
Васиљ Шево, начелник Градске управе за културу и спорт, обраћајући се присутнима, истакао је да је последњих 10 година пуно уложено у обнову и изградњу спортске инфраструктуре у граду. Последњи је изграђен полуолимпијски затворени базен, изграђено 
је много терена са вештачком травом, отворених терена, фитнес терена, дечјих игралишта којих ће бити све више. Све се ради да би се спортски ресурси подигли на виши ниво, да би наши суграђани  имали услове за бављење како рекреативним, тако аматерским и професионалним спортовима. Овакве манифестације много значе за наш град, оне си подстрек за даљи напредак спорта. 
У оквиру "Спортских игара младих" реализује се кошарка као најмасовнији спорт, а 27. маја Сремску Митровицу ће посетити "Караван пријатељства Спортских игара младих", са осталих девет спотова. Најављене су и бројне манифестације у оквиру "Лета на Сави", где ћемо имати мноштво такмичења у баскету и одбојци на песку.