ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ФУНКЦИЈИ РАЗВОЈА ТУРИЗМА

Промовисање подршке женском предузетништву у сегменту занатства и културног туризма, био је циљ посете министарке за трговину, туризам и телекомуникације, Татјане Матић, извршне директорице НАЛЕД-а, Виолете Јовановић, Ен Годфри, супруге амбасадора САД и Валери Норман, супруге амбасадора Канаде. Госте су у Градској кући дочекали градоначелница Светлана Миловановић, заменик градоначелнице, Петар Самарџић, начелник Градске управе за културу и спорт, Васиљ Шево и директор Туристичке организације, Душан Дрча. 
Мултисекторски модел развоја кроз партнерство цивилног, јавног и приватног сектора, један је од најделотворнијих модела и праваца развоја, посебно у области туризма, културе, уметности, предузетништва и стваралаштва. Град Сремска Митровица је пре три године започео веома успешну сарадњу која се одржала до данас, са Удружењем жена „Златно руно Сирмијума”, обезбедивши сав потребан материјал и простор за радионице, како би се кроз ручни рад, креирали различити употребни и украсни предмети од пустоване вуне са мотивима града, Сирмијума и сремским етно мотивима. Градска управа предмете даље дарује у виду протоколарних и дипломатских поклона, својим пословним сарадницима и партнерима, представницима осталих локалних самоуправа са којима се сарађује. Идеја јесте да се ти производи, у виду градског сувенира, пласирају на тржиште путем туристичког инфо центра, чија се реализација очекује до краја године, уз подршку Министарства туризма. На тај начин се првенствено употпуњује туристичка понуда Града, али и обезбеђују додатни приходи чланицама Удружења, из којих ће даље унапређивати своје пословање и кроз нове обуке ширити мрежу жена које се баве овим креативним радом. Овакве иницијативе су кроз "Етно мрежу" подржане на државном нивоу, од стране институција које су посетиле мини изложбу, организовану у холу Градске куће од стране чланица "Златног руна Сирмијума", у празничној, ускршњој атмосфери. 
На градовима и општинама је задатак да овакве иницијативе даље надограђују на локалном нивоу, у циљу унапређења културног и занатског туризма, и развоја женског предузетништва и стваралаштва.