ДАВОР ШТЕФАНЕК ПРОМОВИСАО СПОРТ НАЈМЛАЂИМ МИТРОВЧАНИМА

Председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек и генерални секретар Спортског савеза Србије, Горан Маринковић, посетили су наш град у склопу акције за најмлађе „Спорт је важан да би био здрав и снажан”.
Састанку у Градској кући присуствовали су заменик градоначелнице, Петар Самарџић, начелник Градске управе за спорт и културу Васиљ Шево и Немања Црнић, генерални секретар Спортског савеза Сремска Митровица.
Разговарано је о успесима митровачких спортиста на различитим такмичењима, а било је приче и о могућностима за развој сеоског спорта кроз програм који Спортски савез Србије имплементира широм Србије. 
После састанка, делегација је посетила Предшколску установу „Пчелица” - објекат „Звездица", где је одржан показни тренинг са децом. Програм „Спорт је важан да би био здрав и снажан” усмерен је на развој предшколског спорта, односно физичког васпитања код деце предшколског узраста, а све са циљем да се кроз посебно осмишљен сет вежби утиче на правилан развој деце и на повећање броја деце у спорту. 

Програм се реализује у предшколским установама града уз подршку митровачког градског савеза.