Председник Алкесандар Вучић посетио сремски округ и Сремску Митровицу

Председник Србије Александар Вучић обишао је у оквиру кампање "Будућност Србије", Сремски округ, а централно обраћање грађанима почело је у 17 сати у Сремској Митровици.

Председник је, како је и најављено, посетио Сеоско туристичко домаћинство Чикић у Засавици И, као и Фабрику за производњу сточне хране „Храна продукт“ у Салашу Ноћајском.

У Засавици председника Вучића су, како традиција налаже, уз погачу и со дочекали Слободан Чикић са породицом.

Они су му рекли нешто више о свом домаћинству, чиме се баве конкретно баве, колики су им смештајни капацитети, гастрономска понуда, шта је то што пружају својим гостима, као и о плановима за будућност.

У разговору са домаћинима председник је говорио значају улагана у сеоски туризам и напоменуо да се ради на новом закону којим ће бити омогућене, како је рекао, велике субвенције за то.

„Ако хоћете да проширите делатност, имате више лежајева, бољу туристичку понуду, добићете озбиљну подршку државе. Ту можемо да идемо до 50 одсто односно за све који желе да направе нове вајате, набаве нову опрему, ми као држава дајемо до 50 одсто новчаних средстава. Дакле, то је поклон, што мислим да је велика помоћ“, рекао је Вучић.

Он је домаћине замолио да то искористе како би у Засавицу дошло још више туриста, како домаћих, тако и страних.

Након Засавице председник се упутио у Салаш Ноћајски, где га је испред компаније „Храна продукт“ дочекала породица Станковић са својим радницима.

Вучић је током обиласка фабрике рекао породици Станковић, као и њиховим пословним партнерима који су дошли да поздраве председника, да уз помоћ грантова које обезбеђује држава могу лакше да набаве опрему и машине.

Вучић је фабрику обишао заједно са министром пољопрвиреде Браниславом Недимовићем, покрајинским премијером Игором Мировићем и државним секретаром у Министарству привреде Драганом Стевановићем.

Од породице Станковић је добио на поклон књигу „Овакве се речи говоре у Мачви“ и домаћу ракију.

Из Салаша председник се упутио у центар Сремске Митровице где је одржан скуп. Поред Вучића, том приликом окупљенима су се обратили и потрпредседница Владе Ана Брнабић, као и председник Покрајинске владе Игор Мировић.