Вучић у Сремској Митровици: Лабор.Срб шири капацитете

Председник Вучић је на отварању новог погона фабрике „Лабор Срб“ истакао да нису важне само фабрике које ће запослити 1.000 до 2.000 људи, које су нам свакако потребне, већ да нам је потребно више малих и средњих предузећа.

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић изјавио је да су отварање фабрика и нових погона најлепше слике које могу да се пошаљу из Србије.

Градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер рекао је да је проширење погона италијанске компаније „Лабор Срб“ значајно не само због запослења Митровчана, већ је да је инвестиција реализована у месту где је пре 130 година кренуо развој дрвне индустрије.

Патрисио Деи Тос, власник компаније “Лабор Срб”, захвалио се председнику Србије и српским властима на односу који имају према инвеститорима. Он је додао да је у Сремској Митровици пронашао најбољу врсту дрвета за њихове производе – храст и да му је градоначелник још када је први пут дошао објаснио да таква инвестиција може да се оствари у том крају. Директорка ЈП “Војводинашуме” Марта Такач истакла је да сарадња са компанијом “Лабор Срб” траје више година и да се то предузће труди да буде поуздан партнер.

„Лабор Срб“, српска фирма са италијанским учешћем основана је 2015. године на основу 30-годишњег искуства у сектору обраде дрвета и производње паркета. Има укупно 70 запослених и годишњи промет од 40 милиона евра.  Производња се шири и компанија је спремна да постане полазна тачка за тржиште готових дрвених подова на Западном Балкану.

 

Фото Тањуг

Фото Тањуг/Димитрије Гол