Сремска Митровица гради "Трг инвеститора"

У Сремској Митровици се у протеклом периоду доста радило, градило и изградило. У јавности се све више говори о економском потенцијалу Сремске Митровице, а то није случајно. Да овај Град крупним корацима иде напред, показује и број страних инвеститора који су дошли овде и упослили више стотина радника. У знак захвалности, што су у Митровици препознали потенцијал, овај град у току ове године ради на пројекту под називом "Трг инвеститора".
Потпуно опремљена путна инфраструктура и у потпуности опремљене индустријске зоне, али превашодно однос према инвеститору, основни су услови, који су допринели да више од десет инвеститора дођу у Сремску Митровицу, отворе погоне и запосле многобројне Митровчане.

Доласком инвеститора у Митровицу, запослено је око 4.000 људи. Због тога је Град Сремска Митровица, дошао на идеју, да на самом уласку у град изгради "Трг инвеститора".

У знак захвалности што су препознали Сремску Митровицу као повољно тло за улагање, челници града ће у наредном периоду, са источне стране, на уласку у Сремску Митровицу изградити тематски парк, са богатим и занимљивим садржајем. 

Оно што је веома битно, када су у питању како домаћи, тако и страни инвеститори јесте пре свега ефикасна и професионална управа, која свим новим инвеститорима пружа комплетну подршку и то од тренутка, када доставе писмо о намерама, па до реализације саме инвестиције.

Будуће инвеститоре према речима градоначелника Владимира Санадера, осим повољне климе за улагање очекују и стручне школе које ће им обезбедити одговарајућу радну снагу, уређено грађевинско земљиште спремно за градњу, као и брзо добијање грађевинских дозвола и решени имовинско правни односи.