Представник Сремске Митровици у покрајинској делегацији која је посетила Италију

Од четвртка до суботе протекле недеље делегација коју је предводио покрајински секретар за  регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић,  у којој је био и представник Сремске Митровице Бранко Јаковљевић, посетили су град Тренто у Италији.  Град Тренто је највећи град и управно седиште покрајине Трентино – Јужни Тирол и управно седиште истоименог округа Тренто.

Делегација је прво обишла локалне институције, где су састали са председником Регионалног већа покрајине Трентино Бруном Доригатијем (Bruno Dorigatti) и секретаром задуженим за економију, трговину и занатство Алесандро Оливи (Alessandro Olivi) са којима су разговарали о унапређењу сарадње АП Војводине са привредницима из италијанске регије Састанку је присуствовали представници компаније,Геци (Ghezzi) – највећим привредним субјектом у регији и шест фирми из различитих области пословања.

За крај посете одржан је Инвестициони форум, на које су покрајински секретар за  регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, директор Развојне агенције Војводине и помоћник градоначелника Сремске Митровице Бранко Јаковљевић презентовали инвестициони потенцијал АП Војводине и Града Сремска Митровица пред око 20 присутних компанија из града Тренто.

Веома смо задовољни посетом италијанском граду Тренто. Сигурни смо да постоји могућност унапређења сарадње и да смо на добар начин представили како инвестиционе тако и туристичке потенцијале Града Сремска Митровица – рекао је Бранко Јаковљевић.