ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА И НОВИ ПРОЈЕКТИ ВИСОКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Висока школа струкових студија за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмијум“ организовала је „Дан отворених врата“, са циљем презентовања студијских програма и својих активности. Ова високошколска установа, једина државна школа на територији Срема, од недавно има још један студијски програм - струковна медицинска сестра.

По речима директора проф. др Дејана Савичевића, „Дан отворених врата“ је прилика за будуће студенте, који имају афинитета студијским програмима школе, да се информишу и боље упознају о самом начину студирања, као и о томе шта им све школа нуди у вези професионалног усавршавања. Директор Савичевић је додао да је „Дан отворених врата“ увертира у дан обележавања 60 година постојања ове школе, што ће се обележити 26. маја.

Биљана Матић, координаторка Канцеларије за младе представила је пројекат „Информатичка писменост младих у Сремској Митровици“, који је подржан од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а партнер на овом пројекту је ВШССВПИ „Сирмијум“. У овом пројекту реализоваће се обука младих, који ће моћи да се пријаве путем онлајн упитника и искажу своје интересовање, а обука ће се одржати у информатичким кабинетима школе. Полазници ће добити сертификате  по завршетку обуке коју ће им држати професори ВШССВПИ „Сирмијум“.

По речима проф. др Здравка Иванковића, професора информатичких предмета, у склопу Пројекта одржаће се три радионице: основни информатички алати, фотошоп, као и интернет програмирање.

Прва обука у склопу пројекта ће почети почетком јуна месеца и трајаће месец дана. После летње паузе обука се наставља у октобру и новембру.