Дом ученика

Дом ученика средњих школа у Сремској Митровици је васпитно образовна установа у којој се остварују услови за смештај и исхрану ученика, за образовање и васпитање, културно-забавну делатност, физичку рекреацију и друге потребе ученика.

Дом ученика је смештен близу аутобуске и жељезничке станице. Од центра града и већине средњих школа је удаљен око 2 километра (20 до 25 минута хода).

Дом има капацитет за смештај 180 ученика. Корисницима дома су на располагању удобне спаваонице са централним грејањем. У новом објекту Дома налазе двокреветне и трокреветне собе са купатилом. у старом објекту собе су двокреветне, трокреветне и четворокреветне. Мокри чворови и купатила су спратни.

Пратећи објекти расположиви ученицима су: савремено опремљена кухиња са трпезаријом у којој се сервира квалитетна и разноврсна храна, читаоница и библиотека са фондом преко 6.500 књига, медијатека и ученички клуб. У библиотеци се организују и песничке вечери. У васпитачкој зборници се одржавају седнице већа, разговори са родитељима и води компјутерска евиденција библиотеке и педагошких служби.

У Дому се налазе спортски и други објекти, као што су: терени за мале спортове, аутоматска стрељана, информатички кабинет са савременим рачунарима и приступом интернету. За слободне активности ученика у Дому се налази ученички клуб, медијатека са телевизором, видеобимом и dvd уређајем, затим билијар сала и сто за стони тенис.

У кругу дома се налази телефонска говорница. Дом окружује лепо уређен парк у којем се налази споменик римско-египатском божанству Серапису, фонтана и летња башта где ученици могу да проведу пријатне тренутке слободног времена.

Активности у самом Дому регулисане су Правилником о Кућном реду. Пријем ученика се врши у јунском уписном року за наредну школску годину. Услови пријема су одређени одлукама Министарства просвете и спорта Републике Србије, сектора за ученички стандард.

Дом се током распуста користи за смештај и исхрану спортских група и клубова, учесника разних такмичења и манифестација и сл.

 Адреса: Планинска 1, 22000 Сремска Митровица
Телефон/факс: 022/631–722, 022/631–758
Email:

Секретаријат: sekretarijat@domucenika-sm.edu.rs
Васпитачи: vaspitaci@domucenika-sm.edu.rs

www.domucenika-sm.edu.rs