ОБНОВА РУРАЛНЕ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Реконструкција саобраћајне инфраструктуре на подручју Сремске Митровице настављена је у Салашу Ноћајском, где је обновом две улице решен дугогодишњи проблем мештана. Радове су обишли заменик градоначелнице, Петар Самарџић и начелник Градске управе за саобраћај, комуналне и инспекцијске послове, Љубомир Вујчић. 
Како је рекао Самарџић, Град Сремска Митровица наставља са улагањем у путну инфраструктуру, пре свега у обнову руралне путне инфраструктуре. У Салашу Ноћајском се врши ревитализација две улице, укупне дужине од километар и по, а предрачунска вредност радова је близу четири милиона динара. Реконструкција подразумева санирање постојећих саобраћајница, где се на половини површине задржава постојећи "здрав" асфалт, док се друга половина пресвлачи новим асфалтом. Сав гребани асфалт који остане после радова биће на располагању Месној заједници Салаш Ноћајски, и искористиће се за насипање атарских путева. На тај начин се реконструкцијом ове две улице решавају два горућа проблема у овом месту, јер обе улице излазе на највећи сеоски атар где се велики број мештана бави пољопривредним радовима, што ће им знатно олакшати посао. 
Драган Чупић, председник Савета МЗ Салаш Ноћајски, рекао је да се на територији овог села тренутно налазе три велика градилишта које финансира Град Сремска Митровица - завршетак изградње капеле, кровна конструкција на парохијском дому у црквеној порти и реконструкција улица Пуће Марковића и Душана Достанића, где живи око 70 домаћинстава.