ГРАДСКА "ПАЖЉИВКОВА СМОТРА"

У Сремској Митровици, одржана је тродневна Градска "Пажљивкова смотра", такмичење у којем је учествовало по девет четворочланих екипа у три категорије. Такмичарске екипе су састављене од деце која су остварила најбоље резултате на школским смотрама, а категорије су деца предшколског узраста и ученици првог и другог разреда основних школа.

"Пажљивкова смотра" је пројекат Aгенције за безбедност саобраћаја и Министарства унутрашњих послова који за циљ има унапређење знања, односно упознавање деце са саобраћајним правилима, како би били што пажљивији и безбеднији учесници у саобраћају и као пешаци, и бициклисти, и после као возачи.

Локални модератори, координатори и техничка лица су успешно спровели ову акцију и у нашем граду, уз подршку Градске управе за саобраћај, Градске управе за образовање и локалног Савета за безбедност саобраћаја који је обезбедио комплетну логистику, мајице за све учеснике и награде у виду једнодневног излета за најуспешније.

Крајњи циљ "Пажљивкове смотре" није само победа на такмичењу, него упознавање што већег броја деце са правилима понашања у саобраћају, и то у предивној атмосфери коју су на градској смотри употпунили и многобројни навијачи.

Најуспешнији прваци су били "Змајевци", а најбоља екипа ученика другог разреда је екипа "Тривини ђаци" из школе "Т.В. Лебарник" из Лаћарка. У категорији предшколаца најуспешнија је била екипа "Бубамаре" из истоименог вртића.

У наредном периоду очекује се и "Пажљивкова представа" и бициклистички полигон у нашем граду, и низ акција које за циљ имају унапређење знања и безбедности деце и младих у саобраћају.